Banskobystrická samospráva aktuálne pripravuje novú parkovaciu politiku, medzitým však na sídliskách buduje nové parkovacie miesta. Už na budúcu jar za začne výstavba 33 parkovacích miest na Poľnej ulici. Rozbehnutý je aj projekt 227 nových parkovacích miest na Tatranskej v Sásovej. Parkovanie na sídliskách v BB zatiaľ nie je regulované.

Keď som pred dvomi týždňami zverejnil informáciu o bezplatnom mestskom parkovacom dome na sídlisku v Poprade, naši páni z vedenia hneď mali množstvo dôvodov, prečo sa to tu nedá.

Jeden z argumentov p. primátora bolo aj to, že v súčasnej dobe to už nie je možné z finančných dôvodov, dokonca sa vyjadril, že to pokladá za utópiu.

A tiež dodal, že “Názor, že najprv vybudujte parkoviská a potom regulujte, ktorý často zaznieva, je výsledkom neodborného pohľadu, ktorý odborníci na všetkých odborných fórach odmietli.”

Máme teda ďalší príklad toho, že to, čo sa vo Zvolene pokladá za nefinancovateľnú utópiu a neodborný prístup, v iných mestách funguje ku prospechu obyvateľov.